Social Media Cursus

Sinds begin 2022 biedt ik een social media cursus aan. Deze cursus bestaat uit vijf lessen van ongeveer een uur. Deze lessen zijn op volgorde; introductie, Facebook, Instagram, TikTok & Snapchat en afsluiter.
Tijdens de cursus leer je voor je bedrijf/onderneming een social media plan om te stellen. Zo ontvang je steeds kleine opdrachtjes tussen de informatie door. Ook krijg je per social media kanaal een thuisopdracht.

Mocht u geïnterneerd zijn neem dan vrijblijvend contact op. De cursus is beschikbaar voor zowel particulier als verschillende grootte groepen.

LES 1 – Introductie

Tijdens les hebben we het over de verschillende sociale media kanalen. We kijken gezamenlijk naar de wensen en doelen van jou en je bedrijf/onderneming. Vervolgens doen we ook een kleine analyse van de bestaande socials. Dit is de start van het social media plan.

LES 2 – Facebook

In deze les ligt de focus op Facebook. We maken een analyse van de bestaande Facebookpagina. Vervolgens gaan we nadenken over de doelgroep en bekijken we of deze overeen komt met de bestaande doelgroep. Tijdens deze les krijg je uitleg over de professionele tools van Facebook. Denk aan statistieken, inplannen van berichten en advertenties.

LES 3 – Instagram

De derde les is gefocust op Instagram. Hoe zorg je ervoor dat je succesvol bent op Instagram. Tijdens deze les krijg je uitleg over het belang van goed content, het verslaan van het algoritme en het maken van een professioneel account. Ook hier doen we weer een analyse en bekijken we de doelgroep. Met de informatie in deze les vullen we het social media plan aan.

LES 4 – TikTok & Snapchat

In de vierde les gaan we het hebben over zowel TikTok als Snapchat. We hebben het erover waarom je eigenlijk ook op TikTok en Snapchat wil zitten. Wat de voordelen zijn voor jouw bedrijf/onderneming. Per kanaal bespreken we wat de sfeer is van het platform en hoe je dit het beste kan inzetten.

LES 5 – Afsluiter

De vijfde les is al weer de afsluiter van de gehele cursus. Hier kijken we terug op wat we allemaal al bereikt hebben met de genoemde wensen en eisen in de eerste les. We bekijken het social media plan en vullen deze hier en daar aan met de nieuwe kennis. Daarnaast leer je in deze les over de overal do’s & don’ts op social media. Maar denk ook aan de tools die je gebruiken kan om het succes op social media makkelijker te maken.

Wil jij ook een social media expert worden?
Neem vrijblijvend contact op!

× Hoe kan ik je helpen?