Yldau Reitsma

Ik ben Yldau Reitsma en ik ben multimedia design specialist. Dit houdt in dat ik me bezig houdt met het ontwerpen van media-uitingen. Ik ben gespecialiseerd in grafisch vormgeven en fotografie. Maar daarnaast werk ik ook graag aan video’s, animaties en WordPress websites.

Yldau Reitsma
September, 2013

Start studie MBO Mediavormgever

ROC Friese Poort, Sneek

Stage Lautenbag Reclame, Leeuwarden

Eerste stage tijdens mijn MBO-opleiding Mediavormgeving op ROC Friese Poort in Sneek.
Ik ging aan het werk als Grafisch vormgever.

April, 2016 – Oktober, 2016
November, 2016 – April, 2017

Stage Omroep Súdwest, Sneek/Koudum

Tweede stage tijdens mijn MBO-opleiding Mediavormgeving op ROC Friese Poort in Sneek.
Hier ging ik aan de slag als editor en videograaf.

Spiegel Reflex Camera aangeschaft

Tijdens mijn studie MBO Mediavormgever kreeg ik na grafisch vormgeven al snel de interesse in fotografie. In mijn derde jaar schafte ik dan ook mijn eigen camera aan. Nu hoefde ik niet meer van school te lenen.

2017
Juni, 2017

Afgestudeerd MBO Mediavormgever

ROC Friese Poort, Sneek

Start studie HBO Bachelor Communication Multimedia Design (CMD)

NHL Stenden Hogeschool, Leeuwarden

September, 2017
Februari, 2018

Fotograaf Voetbalvereniging IJ.V.C.

Begin 2018 werd ik gevraagd om hier en daar eens foto’s te maken tijdens wedstrijden bij IJ.V.C. Daarnaast wordt ik ook gevraagd om foto’s te maken van andere activiteiten, denk aan feesten of speciale trainingen.

Minor Transmedia Storytelling

Na mijn propedeuse succesvol in het eerste jaar gedaan te hebben start ik het tweede jaar van mijn HBO-studie aan de minor Transmedia Storytelling. Hier leer ik verhaal vertellen door verschillende media’s. Een ontzettend interessante en leerzame minor.

September, 2018 – Januari, 2019
Februari, 2019 – Januari 2020

Minor Branding and Advertising Design

Voor mijn tweede en derde minor tijdens mijn HBO-studie kies ik voor de minor Branding and Advertising Design (BAD). Dit lijkt veel op mijn MBO-studie, dus ik voel me er meteen erg thuis. Hier heb ik de kans gehad om veel te werken aan mijn illustratie en fotografie skills.

Minor Ondernemen

Voor mijn laatste minor kies ik voor ondernemen. Dit omdat ik vanaf mijn MBO-studie al de wens heb gehad om voor mezelf te beginnen. Nu krijg ik de kans om dit ook te doen terwijl ik aan het leren ben. Ik sluit mij aan bij de Topcaching van Maarten Bergstra. Samen met zijn hulp begin ik mijn onderneming en schrijf ik een uitgebreid ondernemingsplan.

Februari, 2020 – Juni, 2020
Februari, 2020

Start Yldau Ontwerpen

Op 3 maart 2020 ga ik lang de Kamer van Koophandel en schrijf ik me officieel in. Yldau Ontwerpen is geboren!

Stage Jeroen Deen / Deen Design

Voor mijn stage van mijn HBO-studie loop ik bij twee stagebedrijven stage. Op maandag en dinsdag loop ik stage bij Jeroen Deen. Jeroen is ZZPer. Dit zorgde ervoor dat ik ook een inkijkje kreeg in het leven als ZZPer. Ontzettend Leerzaam! Kijk op deendesign.nl voor meer informatie.

September, 2020 – April 2021
September, 2020 – April 2021

Stage Snakeware

Op woensdag tot vrijdag loop ik stage bij Snakeware in de Studio. Mijn stagebegeleider is Jan Hein. Van hem leer ik hoe het te werk gaat in een groot bedrijf. Helaas door COVID-19 werk ik deze periode ook veel thuis. Echter heb ik hier heel veel over communicatie geleerd. Kijk op snakeware.nl voor meer informatie.